Groovy Programmeren

Groovy is een krachtige, objectgeoriënteerde programmeertaal voor het Java-platform. Het is een dynamische taal met functies die vergelijkbaar zijn met die van Python, Ruby en Perl.

Tijdens de cursus Groovy Programmeren leert u programmeren in de Groovy-scripttaal, die ook wel wordt beschouwd als Java++. Groovy is een JVM-taal. Dit betekent dat Groovy scripts interoperabel zijn met Java-code en daardoor gemakkelijk samen met Java in dezelfde applicatie kunnen worden gebruikt. Groovy biedt een natuurlijke uitbreiding op de Java-syntax en biedt onder andere een eenvoudige datatype-syntax voor lists, ranges, maps en reguliere expressies.

Na een introductie over de basiskenmerken en installatie van Groovy komt aan de orde hoe te programmeren met closures and builders. Ook metaprogrammeren in Groovy is een onderwerp in de cursus. Aandacht wordt tevens besteed aan Groovies support voor dynamic typing namely duck-typing. Nog veel meer zaken komen aan de orde en u zult merken dat u snel productief kunt worden met het programmeren in Groovy.

De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatieslides en wordt afgewisseld met praktische oefeningen. Illustratieve demo's zorgen voor een verdere verduidelijking van de concepten.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor Java developers, die willen leren programmeren met de scripttaal Groovy.

Voorkennis
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is kennis van en ervaring met programmeren in Java vereist.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers.

Certificaat
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Groovy Programmeren.

Inclusief
Lunch en alle cursusmaterialen.