Formulieren maken met Adobe Designer


Adobe Acrobat is een pakket waarmee elektronische documenten in het Portable Document Format (PDF) kunnen worden gemaakt. Een belangrijk voordeel van PDF-documenten is dat de integriteit van de inhoud en de vormgeving volledig behouden blijft. De cursussen Adobe Acrobat zijn dus uitermate geschikt voor iedereen die korte metten wil maken met ontbrekende bestanden, verkeerde fonts, tekstverloop, etc.

PDF-bestanden zijn tevens bijzonder geschikt om documenten in elektronische vorm te publiceren op het internet en/of op cd-rom. Zelfs bij presentaties en het werken met formulieren begint Acrobat steeds belangrijker te worden.

U kunt met behulp van Adobe interactieve PDF-formulieren maken waarin u keuzelijsten, aankruisvakjes, keuzerondjes, etc. opneemt. De cursus Formulieren maken met Adobe Designer is hievoor uitermate geschikt. Deze formulieren kunt u verzenden en de terug ontvangen gegevens vervolgens verzamelen in een spreadsheet of een verzamel-PDF. U kent deze formulieren misschien wel van uw belastingaangifte.

Adobe Designer wordt meegeleverd bij Acrobat Professional. Het draait alleen onder Windows. Designer is een gereedschap dat speciaal is ontwikkeld voor het maken van interactieve formulieren. U zet hiermee van het begin af aan een formulier op. Dit in tegenstelling tot Adobe Acrobat Professional, waarbij het maken van formulieren bijzaak is.

Formulieren die u maakt met Designer zijn prima te gebruiken in Adobe Reader, maar niet verder te ontwikkelen in Adobe Acrobat Professional. U moet dus vooraf kiezen of u gaat werken met Acrobat of Designer. Wanneer u hierover meer informatie wilt, kunt u contact met ons opnemen.

Cursusmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die met behulp van Adobe interactieve PDF-formulieren wil leren maken, waarin keuzelijsten, aankruisvakjes, keuzerondjes, etc. zijn opgenomen.

Voorkennis

Wij verwachten van de cursist een redelijke kennis van Windows. Er is geen voorkennis van Javascript vereist.

Duur

De duur van deze training is een dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

In de cursus Formulieren maken met Adobe Designer komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • kennismaking met de interface van Designer;
  • gebruik maken van de bibliotheek om tekstvakken toe te voegen die bij een huisstijl passen;
  • het rekenen van velden met elkaars waarden;
  • het verzenden en weer ontvangen van gegevens;
  • het aanpassen van een bestaand Javascript aan eigen wensen.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.