Formulieren maken met Adobe Acrobat Professional


Adobe Acrobat is een pakket waarmee elektronische documenten in het Portable Document Format (PDF) kunnen worden gemaakt. Een belangrijk voordeel van PDF-documenten is dat de integriteit van de inhoud en de vormgeving volledig behouden blijft. De cursussen Adobe Acrobat zijn dus uitermate geschikt voor iedereen die korte metten wil maken met ontbrekende bestanden, verkeerde fonts, tekstverloop, etc.

PDF-bestanden zijn tevens bijzonder geschikt om documenten in elektronische vorm te publiceren op het internet en/of op cd-rom. Zelfs bij presentaties en het werken met formulieren begint Acrobat steeds belangrijker te worden.

U kunt met behulp van Adobe interactieve PDF-formulieren maken waarin u keuzelijsten, aankruisvakjes, keuzerondjes, etc. opneemt. Deze formulieren kunt u verzenden en de terug ontvangen gegevens vervolgens verzamelen in een spreadsheet of een verzamel-PDF. U kent deze formulieren misschien wel van uw belastingaangifte.

Waarschijnlijk werkt u binnen uw organisatie al met formulieren. Wanneer u deze formulieren ook in digitale vorm wilt uitgeven, is de cursus Formulieren maken met Adobe Acrobat Professional uitermate geschikt voor u. In deze cursus leert u een interactieve laag over uw formulieren plaatsen, zonder wijzigingen in de reeds bestaande huisstijl aan te brengen.

De cursus  is maatwerk. Een van onze docenten neemt voor aanvang van de training contact met u op om de verschillende mogelijkheden te bespreken.

Cursusmateriaal is bij de lunch inbegrepen.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die met behulp van Adobe interactieve PDF-formulieren wil leren maken waarin keuzelijsten, aankruisvakjes, keuzerondjes, etc. zijn opgenomen.

Voorkennis

Wij verwachten van de cursist een redelijke kennis van MS Windows of Apple Macintosh. Er is geen voorkennis van Javascript vereist.

Duur

De duur van deze training is afhankelijk van uw wensen een of twee dagen. Een van onze docenten neemt contact met u op om de inhoud en duur te bespreken.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

In de cursus Formulieren maken met Adobe Acrobat Professional komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • het rekenen van velden met elkaars waarden;
  • zorgen voor interactiviteit, zowel met als zonder Javascript;
  • verschillen tussen kruisvakjes, keuzerondjes, tekstvelden en keuzelijsten;
  • vergrendelen en zichtbaar maken van velden door middel van activeren van kruisvakjes;
  • verzenden van formulieren en verzamelen van de terug ontvangen gegevens in een aparte spreadsheet of in een nieuwe verzamel-PDF.

 

Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.