Formulieren maken met Adobe Acrobat Professional

Adobe Acrobat is een pakket waarmee elektronische documenten in het Portable Document Format (PDF) kunnen worden gemaakt. Een belangrijk voordeel van PDF-documenten is dat de integriteit van de inhoud en de vormgeving volledig behouden blijft. De cursussen Adobe Acrobat zijn dus uitermate geschikt voor iedereen die korte metten wil maken met ontbrekende bestanden, verkeerde fonts, tekstverloop, etc. PDF-bestanden zijn tevens bijzonder geschikt om documenten in elektronische vorm te publiceren op het internet en/of op cd-rom. Zelfs bij presentaties en het werken met formulieren begint Acrobat steeds belangrijker te worden.

U kunt met behulp van Adobe interactieve PDF-formulieren maken waarin u keuzelijsten, aankruisvakjes, keuzerondjes, etc. opneemt. Deze formulieren kunt u verzenden en de terug ontvangen gegevens vervolgens verzamelen in een spreadsheet of een verzamel-PDF. U kent deze formulieren misschien wel van uw belastingaangifte.

Waarschijnlijk werkt u binnen uw organisatie al met formulieren. Wanneer u deze formulieren ook in digitale vorm wilt uitgeven, is deze cursus uitermate geschikt voor u. In deze cursus leert u een interactieve laag over uw formulieren plaatsen, zonder wijzigingen in de reeds bestaande huisstijl aan te brengen.

Deze cursus is maatwerk. Een van onze docenten neemt voor aanvang van de training contact met u op om de verschilende mogelijkheden te bespreken.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor iedereen die met behulp van Adobe interactieve PDF-formulieren wil leren maken waarin keuzelijsten, aankruisvakjes, keuzerondjes, etc. zijn opgenomen.

Voorkennis
Wij verwachten van de cursist een redelijke kennis van MS Windows of Apple Macintosh. Er is geen voorkennis van Javascript vereist.

Duur
De duur van deze training is afhankelijk van uw wensen een of twee dagen. Een van onze docenten neemt contact met u op om de inhoud en duur te bespreken.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal.

 

Adobe Acrobat formulieren maken