Excel – Formules en functies


Excel is het meest gebruikte rekenprogramma en tevens het hulpmiddel bij uitstek om op een gebruiksvriendelijke manier tabellen, grafieken en analyses te maken, alsmede om uiteenlopende soorten data op een intuïtieve manier te ordenen en weer te geven. E

en spreadsheet in Excel kunt u voor allerlei toepassingen gebruiken. In een klein bedrijf kunt u er niet alleen de boekhouding en calculaties mee doen, maar ook klantenbestanden of andere overzichten in bijhouden.

De trainingen in Excel kunt u in alle versies en op ieder gewenst niveau volgen, voor zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie.

In de cursus Excel – Formules en functies gaan wij dieper in op het maken van formules en functies in Excel. U leert werken met absolute en relatieve celverwijzingen, functies gebruiken en rekenen met datum en tijd. Ook leert u hoe u functies met elkaar kunt combineren (nesten) en hoe u kunt zoeken in tabellen met behulp van de functie Verticaal Zoeken (Vlookup).

Wanneer u specifieke wensen heeft met betrekking tot de inhoud van deze cursus, passen wij deze graag aan uw wensen aan. Deze cursus kunt u op ieder gewenst niveau volgen. Het is ook mogelijk om deze cursus uit te breiden naar een hele dag. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Het cursusmateriaal is bij de cursus inbegrepen.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die berekeningen wil maken in Excel.

Voorkennis

Enige basiskennis in Excel is gewenst.

Duur

De duur van deze snelcursus is een dagdeel van drie uur.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop een certificaat.

In deze cursus komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

  • het maken van formules;
  • relatieve en absolute verwijzingen;
  • het nesten van functies;
  • veel gebruikte functies (gemiddelde, aantal, aantal.als, som.als);
  • logische functies (als, en, of);
  • het gebruik van en het rekenen met datumfuncties (vandaag, dag, jaar, maand);
  • zoekfuncties (verticaal zoeken).

Afhankelijk van uw wensen kunnen wij ook andere functies in deze cursus opnemen.

Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.