Excel – Snel aan de slag


Excel is het meest gebruikte rekenprogramma en tevens het hulpmiddel bij uitstek om op een gebruiksvriendelijke manier tabellen, grafieken en analyses te maken, alsmede om uiteenlopende soorten data op een intuïtieve manier te ordenen en weer te geven.

Een spreadsheet in Excel kunt u voor allerlei toepassingen gebruiken. In een klein bedrijf kunt u er niet alleen de boekhouding en calculaties mee doen, maar ook klantenbestanden en andere overzichten in bijhouden.

Voor iedereen die snel met Excel aan de slag wil gaan, heeft CLS de cursus Excel – Snel aan de slag van slechts één dag ontwikkeld. Tijdens deze versnelde basiscursus worden alle basisvaardigheden stapsgewijs en op een begrijpelijke manier uitgelegd, zodat u snel leert wat u in de dagelijkse praktijk nodig heeft.

Tijdens de training leert u werken met grote bestanden (sorteren, filteren, zoeken, ontdubbelen), maakt u kennis met formules en functies en kunt u na afloop ook grafieken maken. Voor de training komen onze professionele docenten naar u toe, ook wanneer het een privécursus betreft. Op deze manier heeft de cursus een hoog rendement.

Het is ook mogelijk om deze training Excel op een gevorderd niveau te volgen. Wij passen de inhoud van de cursus graag aan uw wensen aan.

Deze cursus Excel kunt u in iedere gewenste versie, in zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie volgen.

Het cursusboek en de lunch zijn bij de prijs inbegrepen. Het cursusboek is na afloop van de cursus uitstekend geschikt als naslagwerk.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die met Excel wil/moet gaan werken.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist voor het volgen van deze snelcursus Excel.

Duur

De duur van de cursus is twee dagdelen van drie uur. Het is mogelijk om de cursus verspreid over twee dagen te volgen. Dit kan zowel in de ochtend en middag als in de avond.

Groepsgrootte

Om voldoende persoonlijke aandacht aan de cursisten te kunnen geven, bedraagt de maximale groepsgrootte acht deelnemers.

Certificaat

Alle deelnemers van deze cursus krijgen na afloop een certificaat.

Wij passen de inhoud van deze cursus Excel graag aan uw wensen aan. Wilt u echter een standaardprogramma volgen, dan kunnen wij de volgende onderwerpen behandelen:

 • invoegen, verbergen en verwijderen van rijen en kolommen;
 • verplaatsen en kopiëren;
 • getalopmaak;
 • opmaken van cellen;
 • afdrukken van een document (kop- en voetteksten, herhalen van kolomkoppen, documenten passend maken, etc.);
 • sorteren en filteren;
 • het ontdubbelen van bestanden;
 • formules maken (rekenen);
 • rekenen met data;
 • maken van functies, zoals som, gemiddelde, aantal en aantal.als;
 • relatief en absoluut kopiëren;
 • gebruik van Pplakken speciaal;
 • werken met meerdere werkbladen;
 • kennismaken met grafieken.

Indien mogelijk willen wij ook de ALS-functie en de functie verticaal zoeken in de training behandelen. Vooral met deze laatste functie kunt u veel tijd besparen wanneer u bijvoorbeeld twee Excel-bestanden met elkaar moet vergelijken. Daarnaast is het mogelijk om de het onderdeel grafieken te vervangen door een inleiding in draaitabellen. Wanneer u moet rapporteren in Excel kunt u niet zonder deze functionaliteit.

Wanneer u alle bovenstaande onderwerpen wilt behandelen, is het verstandiger om de training met een halve dag uit te breiden en de Basiscursus Excel te volgen.

Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.