Excel Power Pivot - Basis

Power Pivot is een Excel-invoegtoepassing waarmee u krachtige gegevensanalyses en uitgebreide gegevensmodellen kunt maken. Met Power Pivot kunt u grote hoeveelheden gegevens uit verschillende bronnen analyseren en presenteren.

In de cursus Excel Power Pivot - Basis leert u hoe u in Microsoft Excel een Power Pivot-model samenstelt en vervolgens een rapportage maakt met draaitabellen en draaigrafieken. De gegevens komen uit diverse bronnen - bijvoorbeeld uit gekoppelde Excel-tabellen, tekstbestanden of databases. U leert de verschillen kennen tussen een platte database en een relationele database.

Ook maakt u kennis met DAX-functies om berekeningen 'los te laten' op uw data. Daarnaast maakt u kennis met enkele andere DAX-functies.

Doelgroep 
Deze cursus is geschikt voor ervaren Excel-gebruikers, die uit verschillende databronnen analyses en rapporten willen genereren en ontwerpen.

Voorkennis 
Wij verwachten van de cursisten gedegen kennis van Excel. Wanneer u twijfelt over uw niveau, neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag. 

Duur 
De duur van deze training is een dag. 

Groepsgrootte 
De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers. 

Certificaat 
Alle cursisten ontvangen na afloop van de training een certificaat. 

Inclusief 
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.