Excel Basiscursus

Excel is het meest gebruikte rekenprogramma en tevens het hulpmiddel bij uitstek om op een gebruiksvriendelijke manier tabellen, grafieken en analyses te maken, alsmede om uiteenlopende soorten data op een intuïtieve manier te ordenen en weer te geven. Een spreadsheet in Excel kunt u voor allerlei toepassingen gebruiken. In een klein bedrijf kunt u er niet alleen de boekhouding en calculaties mee doen, maar ook klantenbestanden of andere overzichten in bijhouden. De trainingen in Excel kunt u in alle versies en op ieder gewenst niveau volgen, voor zowel de Nederlandstalige als de Engelstalige versie.

Naast de trainingen bij u op locatie kunt u ook een basiscursus Excel op een van onze locaties volgen. Tijdens deze cursus van een dag worden alle basisvaardigheden van Excel stapsgewijs en op een begrijpelijke manier uitgelegd, zodat u snel leert wat u in de dagelijkse praktijk nodig heeft. Het door ons ontwikkelde cursusmateriaal, dat bij de cursus is inbegrepen, is na afloop een uitstekend naslagwerk.

Doelstelling
U leert alle basisvaardigheden om efficiënt gebruik te kunnen maken van Excel, zoals het snel invoeren van gegevens, het opzoeken van gegevens (sorteren en filteren) en het maken van berekeningen. Daarnaast maakt u kennis met onder andere grafieken. Tijdens de cursus krijgt u een goed inzicht in de manier waarop Excel werkt.

Lesvorm
Deze cursus wordt klassikaal gegeven. Tijdens de cursus krijgt u tal van oefeningen om het geleerde te oefenen.

Versie
De basiscursus Excel kan in iedere gewenste versie worden gegeven. Het is ook mogelijk om deze cursus in het Engels te volgen. Informeer naar de mogelijkheden.

Cursustijden
De cursustijden zijn van 9.00 tot 16.00 uur. Tijdens de middagpauze zorgen wij voor een lunch.

Nazorg/helpdesk
Na afloop van de basiscursus Excel kunt u een jaar lang zonder extra kosten gebruik maken van onze e-mail helpdesk. 

Doelgroep
De cursus is bestemd voor iedereen die met Excel moet gaan werken, of al werkt met Excel en meer wil weten over Excel.

Voorkennis
Er is geen specifieke voorkennis vereist. Deze basiscursus Excel is bedoeld voor mensen met geen of slechts een oppervlakkige kennis van Excel. Wel dient de cursist over algemene computervaardigheden te beschikken.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat.