Eclipse - Introductie

Eclipse is een veelgebruikte IDE (Integrated Development Environment) voor applicatie-ontwikkeling. Vaak wordt Eclipse gebruikt om Java-applicaties te ontwikkelen, maar er zijn ook plugins beschikbaar voor het ontwikkelen van PHP- en C++-applicaties.

In de cursus Eclipse - Introductie leren de deelnemers hoe zij kunnen werken met de Eclipse ontwikkelomgeving. De rol van views en perspectives in Eclipse wordt besproken en de deelnemers leren hoe zij Eclipse kunnen configureren voor een reeks van verschillende taken, zoals het gebruik van een specifieke Java SDK, of Java-versie, of het gebruik van een specifieke applicatieserver. 

De creatie van verschillende typen Eclipse-projecten zal worden besproken en de deelnemers zullen ook leren hoe zij hun weg kunnen vinden in de veelheid van instellingen en configuratie-opties in Eclipse. Tevens wordt aandacht besteed aan het debuggen van applicaties in het Eclipse Debug perspective. Verder is de uitbreiding van Eclipse door de installatie van Eclipse Plugins onderdeel van de cursus. Ten slotte komen de integratie met JUnit en de inrichting van JUnit-tests aan de orde.

De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatieslides en wordt afgewisseld met oefeningen. Demo's zorgen voor een verduidelijking van de theoretische concepten.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor developers die willen leren hoe zij de Eclipse IDE kunnen gebruiken bij de ontwikkeling van software.

Voorkennis
Elementaire kennis van en ervaring met programmeren is vereist om aan deze cursus te kunnen deelnemen.

Duur
De cursusduur is een dag.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

 

Eclipse programmeren