Designing Business Intelligence Solutions with Microsoft SQL Server

Steeds meer bedrijven maken gebruik van gegevensverwerking in de cloud. Het uitvoeren van database-applicaties in de cloud leidt tot potentiële kostenbesparing door de grotere schaal en flexibiliteit. Microsoft SQL Server is gebouwd met als eerste doel het functioneren in de cloud. De functionaliteiten van de SQL Server kunnen in verschillende clouds worden gebruikt; binnen het bedrijf, binnen hybride online omgevingen binnen de publieke cloud. Alle bekende tools voor development en management zijn binnen het programma beschikbaar. Door gebruik te maken van Microsoft SQL Server ontstaat de mogelijkheid om over de logistieke grenzen heen te gaan en activiteiten te integreren met data en services van over de hele wereld.  

Tijdens de vijfdaagse klassikale Designing Business Intelligence Solutions with Microsoft SQL Server leer je een Business Intelligence infrastuctuur ontwerpen en implementeren. We besteden aandacht aan de kennis en vaardigheden die nodig zijn bij het opzetten, implementeren en onderhouden van een Business Intelligence platform. Ook besteden we aandacht aan de nieuwe functionaliteiten van SQL Server 2014. Deze cursus bereid je, samen met on-the-job ervaring, voor op het Microsoft examen 70-467.
Ben je al in het bezit van de MCSA SQL Server 2012 certificering? Dan kun je door het volgen van deze cursus, de cursus Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server en het succesvol afronden van beide examens de MCSE Business Intellingence certificering behalen.

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor Business Intelligence professionals, zoals Business Intelligence  architects of database-professionals, die behoefte hebben aan het ontwerpen van Business Intelligence oplossingen. Business Intelligence achitecten zijn verantwoordelijk voor het algemene ontwerp van de Business Intelligence infrastructuur, onder andere hoe deze zich verhoudt tot andere datasystemen. Daarnaast behoren Online Analytical Processing (OLAP) cube ontwerp en integratie met Microsoft SharePoint of line-of-business applicaties tot hun verantwoordelijkheden.

Voorkennis
Wij adviseren onderstaande voorkennis:

  • de cursus Implementing a Data Warehouse with Microsoft SQL Server of vergelijkbare kennis;
    de cursus Implementing Data Models and Reports with Microsoft SQL Server of vergelijkbare kennis;
  • basiskennis van dimensional modeling voor data warehouses;
  • het kunnen creëren van Integration Services packages, inclusief control flows en data flows;
  • het kunnen creëren van een multidimensionele cube met Analysis Services;
  • het kunnen creëren van een model met PowerPivot en Analysis Services;
  • het kunnen creëren van Reporting Services reports met Report Designer;
  • het kunnen implementeren van autorisaties in the SQL Server-database engine, Analysis Services en Reporting Services;
  • bekendheid met SharePoint Server en Microsoft Office applications, met name Excel.


Duur
De duur van deze cursus is vijf dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

Examen

U kunt deze training afsluiten met een officieel examen. Hiervoor kunt u bij ons een Microsoft examenvoucher aanschaffen. Na het succesvol afronden van een of meerdere examens ontvangt u van Microsoft uw officiële MCSA, MCSE of MCSD certificering.

U kunt met dit voucher zelf een datum bij Pearson VUE inplannen. Pearson VUE is een door Microsoft aangewezen, onafhankelijk exameninstituut. Examens kunnen worden afgenomen bij een, door Pearson VUE erkend, testcenter en door het hele land.