Crystal Reports Server – Installatie en configuratie


Crystal Reports is de wereldstandaard voor snelle en efficiënte rapportage. Met Crystal Reports kunt u in korte tijd rapporten bouwen met een interactieve inhoud. Vrijwel elke databron is hiervoor te gebruiken. U kunt rapporten publiceren op het web of in vele andere bestandsformaten opslaan. Ook het integreren van Crystal Reports-functionaliteit in een eigen applicatie behoort tot de mogelijkheden.

In de verschillende cursussen Crystal Reports leert u hoe u deze rapporten kunt maken. U kunt kiezen voor een standaardtraining, maar het is ook mogelijk om een maatwerktraining te organiseren, gericht op de database van uw bedrijf.

Tijdens de cursus Crystal Reports Server leren cursisten hoe zij de applicatie moeten installeren. Er wordt kort aandacht besteed aan de architectuur van Crystal Reports Server. De nadruk zal na de installatie vooral liggen op het instellen en gebruiken van Crystal Reports Server.

Aan het einde van deze cursus bent u in staat om de Crystal Reports Server naar uw wensen in te stellen. U kunt op verschillende manieren rapporten publiceren, plannen (schedule) en exporteren. Ook de rechtenstructuur kent voor u geen geheimen meer.

Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

Doelgroep

De cursus Crystal Reports Server is bij uitstek geschikt voor netwerk-, systeem- en applicatiebeheerders die de verantwoordelijkheid krijgen voor een installatie van deze software.

Voorkennis

Van de deelnemers wordt verwacht dat ze basiskennis van netwerken en Windows-serversystemen hebben. Daarnaast wordt kennis van Crystal Reports op het niveau van Crystal Reports - Rapport Ontwerp 2 verwacht.

Duur

De duur van deze training is één dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

In deze training leren de cursisten hoe zij rapporten moeten publiceren (vanuit de Crystal Management Console, de Publishing Wizard of Crystal Reports). Zij leren hoe ze gebruikers aanmaken en hoe ze mappen aanmaken om rapporten in op te slaan. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan het verlenen van rechten aan gebruikers op mappen en/of afzonderlijke rapporten. De belangrijkste aandachtspunten voor het succesvol draaien van een rapport vanuit Crystal Reports Server zullen worden behandeld. Er wordt ook gekeken naar de mogelijkheden om rapporten te plannen (schedule) en te exporteren.

Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.