Crystal Reports – Rapport Ontwerp 4


Crystal Reports is de wereldstandaard voor snelle en efficiënte rapportage. Met Crystal Reports kunt u in korte tijd rapporten bouwen met een interactieve inhoud. Vrijwel elke databron is hiervoor te gebruiken. U kunt rapporten publiceren op het web of in vele andere bestandsformaten opslaan. Ook het integreren van Crystal Reports-functionaliteit in een eigen applicatie behoort tot de mogelijkheden.

In de verschillende cursussen Crystal Reports leert u hoe u deze rapporten kunt maken. U kunt kiezen voor een standaardtraining, maar het is ook mogelijk om een maatwerktraining te organiseren, gericht op de database van uw bedrijf.

Tijdens de cursus SAP Crystal Reports – Rapport Ontwerp 4, het vierde en laatste deel van de serie rapportbouwtrainingen, wordt SAP Crystal Reports gebruikt om een fraai en professioneel dashboardrapport te bouwen. Het gemaakte dashboard toont kerncijfers (KPI’s) uit meerdere databronnen.

Bij het maken van het dashboard wordt onder andere gebruik gemaakt van (on-demand) subrapporten en de krachtige grafiekmogelijkheden die het pakket te bieden heeft. Bijzonder aan deze training is dat u, indien gewenst, uw eigen gegevens kunt meenemen, zoals een of meer .XLS of .XML bestanden.

Bij het vierde deel van de training hoort een complete Nederlandstalige lesmap. Deze lesmap is voorzien van theorie, voorbeelden, oefeningen met verschillende moeilijkheidsgraad en de bijbehorende uitwerkingen. Daarnaast ontvangt elke deelnemer een evaluatie-DVD met daarop alle recente software uit de SAP Crystal Solutions suite. Hiermee kan thuis of op het werk naar hartenlust worden geoefend met de software.

Alle cursusmaterialen en de lunch zijn bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor rapportbouwers met enige ervaring in het gebruik van SAP Crystal Reports.

Voorkennis

Van cursisten wordt kennis verwacht op het niveau van SAP Crystal Reports - Rapport Ontwerp 2.

Duur

De cursusduur is een dag.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt zes personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

In deze training worden de volgende onderwerpen behandeld:

Stappenplan:

 • wat zijn Key Performance Indicators (KPI’s) en welke willen we in het dashboard tonen?
 • algemene werkwijze.

De afzonderlijke onderdelen opzetten: 

 • verbinden met alle databronnen;
 • elke KPI met een eigen bron en eigen rapport;
 • welke afmetingen gebruiken.

Samenvoegen tot een geheel:

 • afzonderlijke rapporten opnemen als subrapporten;
 • wanneer een ondemand subrapport;
 • subrapportkoppelingen opnemen.

Parameterisering:

 • recordselectie parameteriseren middels een datumbereik;
 • middels een parameter keuze geven uit een kleuren- of een zwart/wit dashboard ten behoeve van zwart/wit laserprinters.

Geautomatiseerde recordselecties:

 • datumbereik voortschrijdend laten selecteren middels functies als LastFullWeek en LastMonth.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.