COBIT 5 Foundation

COBIT 5 is het samenhangend raamwerk dat een organisatie ondersteunt in het behalen van haar doelstellingen op het gebied van governance en management van de bedrijfs-IT. Kortom: een optimale waardecreatie voor de organisatie door een balans tussen het realiseren van doelen en het optimaliseren van risico's bij optimale resources. COBIT 5 is generiek en kan worden gebruikt door grote ondernemingen en kleine bedrijven,  in zowel de profit als de non-profit en de publieke sector.

Tijdens de cursus COBIT 5 Foundation leert u de voordelen van een effectief en efficiënt lopend IT Governance framework kennen. Ook leert u hoe dit het beste gerealiseerd kan worden door middel van het COBIT best practice framework. Tijdens de training komen alle elementen van het COBIT-framework aan de orde aan de hand van praktische voorbeelden en cases. De cursus helpt u  COBIT te gebruiken op een logische en pragmatische manier.

De training bevat een separate module, die bedoeld is om de deelnemers zo goed mogelijk voor te bereiden voor het COBIT Foundation examen. Dit examen wordt op dezelfde locatie gehouden en is optioneel. Het examen duurt 40 minuten en bevat 50 vragen (multiple choice). Bij 25 of meer goede antwoorden bent u geslaagd.  

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor IT service managers, IT consultants, IT auditors, business managers en uiteraard iedereen die meer wil weten van COBIT.

Voorkennis
Enige kennis van IT Governance strekt tot aanbeveling. De cursus wordt gegeven op HBO-niveau.

Duur
De cursusduur bedraagt drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Wanneer u slaagt voor het examen ontvangt u een certificaat.

Inclusief
Lesmateriaal en lunch.

Exclusief
BTW en examenkosten (€ 281,-).