Cisco 100-105 ICND1 (Virtual Classroom)

Het bedrijf Cisco is een Amerikaans beursgenoteerd bedrijf dat is gespecialiseerd in een breed scala aan netwerkapparatuur. Bij netwerkapparatuur kunt u denken aan routers, switches, IP-telefonie, firewalls en servers. Cisco is echt een begrip in de ICT-wereld en staat voor kwaliteit op het gebied van netwerkapparatuur en netwerkoplossingen. Naast het feit dat Cisco diverse netwerkoplossingen en hardware aanbiedt, heeft Cisco ook enkele certificeringstrajecten opgezet.

Deze Cisco ICND1 training bereidt u voor op het behalen van het Cisco certificaat CCNA Routing and Switching. Onderwerpen die onder andere aan bod komen zijn het OSI-model, netwerkprotocollen, LAN, WAN, beveiliging, troubleshooting, wireless LAN's, routering en adressering. Na het volgen van deze training bent u klaar om het certificeringsexamen 640-822 met succes af te ronden. Dit is het eerste gedeelte van de twee examens die u moet halen voor de CCNA certificering.

Doelgroep
Deze training is bestemd voor netwerkbeheerders en systeembeheerders van een Cisco-netwerk die het internationaal erkende certificaat CCNA Routing and Switching willen behalen.

Vereiste voorkennis
Voor deze cursus is, naast een algemene basiskennis van IT, geen specifieke voorkennis vereist. 

Examen
Deze training is ter voorbereiding op het volgende examen: 100-105. De examenkosten zijn niet in de prijs inbegrepen.

Certificering
Deze training maakt onderdeel uit van het volgende certificeringstraject: CCNA Routing & Switching.

Deze training bestaat uit de volgende onderdelen:

  • vijf avondsessies (20:00 – 22:00 uur) in een virtueel klaslokaal;
  • de sessies worden uitgevoerd door een ervaren en voor deze training gecertificeerde praktijkdocent;
  • het officiële cursusmateriaal (het materiaal wordt opgestuurd voor aanvang van de training);
  • toegang tot een eigen digitaal leerplein;
  • kennisassessment en oefenexamen;
  • studiebegeleiding door uw docent;
  • deelnamecertificaat.

Cursusduur
De training bestaat uit vijf avondsessies in een virtueel klaslokaal, verspreid over zes weken.

Leervorm
Een sessie in een virtueel klaslokaal kunt u volgen op een door zelf gekozen locatie. Hier dient u wel over internettoegang te beschikken. Deze trainingsvorm is met name geschikt wanneer u graag ‘s avonds (vanuit huis achter uw eigen computer) wilt leren. De sessies vinden plaats van 20.00 – 22.00 uur en zijn een combinatie tussen zelfstudie en klassikaal. Een keer per week neemt u deel aan de sessie in een virtueel klaslokaal. Dit is een live sessie, geleid door onze docent waaraan u samen met medecursisten deelneemt. In de tussenliggende week maakt u het huiswerk en de oefeningen. Het aantal weken doorlooptijd hangt af van de hoeveelheid lesstof, maar bedraagt meestal acht weken per examen. Alle cursisten die een klassikale training volgen krijgen toegang tot ons digitale leerplein. Hierin vindt u veel extra functionaliteit, zoals een oefenexamen, de e-coach, contact met uw docent, forum met medecursisten, enz. 

Virtual Online Practice Lab
Voor deze training is een virtuele oefenomgeving beschikbaar. Het grote voordeel van het Virtual Online Practice Lab is dat u kunt oefenen in de praktijk zonder dat u uw eigen CISCO-systeem hoeft te gebruiken. U kunt 12 maanden van deze unieke mogelijkheid gebruik maken voor slechts € 125,-.