Certified PDF


Adobe Acrobat is een pakket waarmee elektronische documenten in het Portable Document Format (PDF) kunnen worden gemaakt. Een belangrijk voordeel van PDF-documenten is dat de integriteit van de inhoud en de vormgeving volledig behouden blijft. De cursussen Adobe Acrobat zijn dus uitermate geschikt voor iedereen die korte metten wil maken met ontbrekende bestanden, verkeerde fonts, tekstverloop, etc.

Wanneer u een PDF moet aanmaken om aan te leveren bij de drukker, is het van groot belang om dit te doen als Certified PDF. Hierdoor weet u vooraf dat het PDF-bestand voldoet aan de wensen van de drukker. Voor drukkers is namelijk becijferd dat de foutkans bij aanlevering van het bestand als Certified PDF minder is dan 5%. De kans op persstilstand door verkeerd aangeleverd materiaal is op deze manier heel klein geworden.

Wanneer u een PDF moet ontvangen van derden of zelf een PDF moet aanleveren bij de drukker, is de tijd aan de cursus Certified PDF goed besteed.

De cursus is inclusief cursusmateriaal.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met het aanleveren van hoogwaardige PDF-bestanden.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Duur

De duur van de cursus is afhankelijk van de aanwezige voorkennis en de wensen met betrekking tot de inhoud van de training een of twee dagen. Neem contact met ons op om dit te bespreken.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Tijdens deze training leert u de instellingen kennen om goed PDF aan te maken vanuit de grafische applicaties.

  • U gaat Illustrator doorlichten wat betreft instellingen met transparantie en het bewaren in EPS, als u dat formaat gebruikt.
  • Voor Photoshop zijn er tegenwoordig weinig dingen meer die u fout kunt doen, maar wij zullen hier toch de nodige aandacht aan besteden.
  • Voor InDesign moet u weten hoe de transparantie technisch verwerkt wordt bij het maken van PDF. Hiervoor kunnen we overigens instellingen gebruiken die tot industrienorm zijn verheven.
  • Binnen Acrobat zelf moet u weten hoe u een PDF-bestand kunt controleren: vertoning van overdruk, kleurscheidingen, kleurprofielen die ingesloten zijn en het preflighten van Acrobat zelf komen aan bod.

Omdat dit controleren nog geen Certified PDF-bestand maakt, hebben we software nodig van Enfocus. Met InstantPDF of Pitstop Professional kunnen we het gemaakte PDF-bestand controleren op verwerkbaarheid. Dit gebeurt volgens een wensenlijst van de ontvanger, die in de meeste gevallen de drukker is. U leert wat u moet doen om aan de normen te voldoen en waar deze normen vandaan komen.

Indien gewenst, kan de cursus ook een aantal aanpassingen bevatten die u met Pitstop Professional zou kunnen maken. Ontwerpers kunnen meestal uit de voeten met InstantPDF.

Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.