C# Programmeren

C#, uitgesproken als "c sharp", is een veelgebruikte en relatief eenvoudige programmeertaal. Het is een object-geori├źnteerde en type-safe programmeertaal. Type-safe wil zeggen dat de manier van programmeren ervoor zorgt dat je weinig fouten kan maken in de programmeertaal.

C# is een objectgeoriënteerde programmeertaal, die uit de programmeertaal C is afgeleid. Tijdens de training C# Programmeren maakt u gebruik van een C#-ontwikkelomgeving.

Tijdens de eerste dagen van de cursus C# Programmeren komen achtereenvolgens de begrippen data-abstractie met de C# class-concepten inheritance en dynamic binding uitgebreid aan bod. De derde dag van de training is gewijd aan operator overloading en de faciliteiten van de objectgeoriënteerde I/O-bibliotheek. Op de laatste cursusdag komen tevens templates en exception handling aan de orde en er wordt tijdens deze dag ingegaan op STL, het belangrijkste onderdeel van de C#-bibliotheek. 

De docent behandelt de theorie en begeleidt de cursisten met de oefeningen. Iedere cursist heeft een eigen werkplek. De cursisten leren door het te doen, en worden voorzien van goed cursusmateriaal. Het is in overleg mogelijk dat de cursisten voorbeelden aandragen uit hun eigen praktijk. Na het volgen van de cursus is men in staat het geleerde meteen in de praktijk toe te passen.  

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor iedereen die wil leren programmeren in C#.

Voorkennis
Wij verwachten van de deelnemers kennis van een programmeertaal. Het maakt hierbij niet uit welke programmeertaal. Wanneer u geen kennis heeft van een programmeertaal kunt u onze cursus Leren Programmeren volgen.

Duur
De cursusduur is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

C# Programmeren