C++ Programmeren

De programmeertaal C++ is gebaseerd op de taal C, met als belangrijkste verschil dat C++ ondersteuning biedt voor object-georiënteerd programmeren. De object-georiënteerde manier van werken biedt voordelen bij softwareprojecten, die te groot zijn om door één programmeur te worden overzien. De voordelen liggen op het gebied van hergebruik en onderhoudbaarheid van code.

De cursus C++ Programmeren behandelt de programmeertaal C++. De nadruk ligt op de syntax van de taal, maar ook de object-georiënteerde programmeerstijl komt aan de orde. U leert gebruikmaken van de object-georiënteerde faciliteiten in de taal (data-abstractie, encapsulatie, inheritance en polymorfisme/dynamic binding), de I/O-bibliotheek, templates, exception handling en de standaardbibliotheek STL. Deze onderwerpen worden, onder begeleiding van de docent, uitgebreid in de praktijk geoefend.

C++ biedt een uitstekende doorgroeimogelijkheid voor C-programmeurs. De syntax is rechtstreeks afgeleid van ISO/ANSI C en vastgelegd in de ISO/ANSI C++-standaard. Behalve de syntax van de taal wordt hierin ook een standaardbibliotheek vastgelegd. Daarin zit een groot aantal basisonderdelen, zoals een string class, container classes, algoritmen en localisatiemogelijkheden. Tijdens de cursus wordt uitgegaan van deze standaard.

Na afloop van de cursus kunt u zelfstandig een C++-programma schrijven, of samen met anderen C++-programmatuur schrijven.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor programmeurs die C++ als object-georiënteerde programmeertaal willen gebruiken.

Voorkennis
Wij verwachten van de deelnemers kennis van van een programmeertaal. Wanneer u geen kennis heeft van van een programmeertaal kunt u onze cursus Leren Programmeren volgen.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.

 

C++ Programmeren