BiSL Next


BiSL is de afkorting van Business Information Services Library. Het is een van leveranciers nafhankelijke bibliotheek voor de uitvoering van business informatiemanagement. De bibliotheek bestaat uit publicaties over het procesmodel voor business informatiemanagement en een groot aantal best practices, white papers, artikelen en presentaties.

Tijdens de cursus BiSL Next maakt u kennis met de praktische structuur en richtlijnen die worden geboden in deze bibliotheek. BiSL is een framework dat een beschrijving geeft van werkzaamheden die binnen een organisatie aan de klantzijde moeten worden uitgevoerd om de informatievoorziening te krijgen die zij verdient, ofwel functioneel beheer en informatiemanagement.

Functioneel beheer als onderdeel van de gebruikersorganisatie is verantwoordelijk voor de instandhouding en aansturing van de informatievoorziening van een organisatie. BiSL geeft een praktische structuur en richtlijnen om dit goed te organiseren. Deze BiSL-training maakt de deelnemer door middel van praktische voorbeelden wegwijs in de basisprincipes, processen en begrippen van BiSL.

In 2017 is een update op BiSL Foundation verschenen: BiSL Next. Deze versie is meer op strategisch niveau gepositioneerd, maar ook operationeel is het functionele gebied uitgewerkt. Een flink aantal onderdelen van de eerste versie van BiSL Foundation zijn ook in BiSL Next terug te vinden. Bent u bekend met BiSL Foundation, dan is het nieuwe model zeker even wennen, omdat de ordening op veel punten anders is.

De cursus BiSL Next duurt twee dagen. De docent heeft zowel de theorie als de toepassing van BiSL in de vingers. Niet alleen de theorie komt voorbij, maar ook de verbinding met uw eigen bedrijf kan daardoor worden gelegd.

De afwisseling tussen theorie, praktijkvoorbeelden en uw eigen dagelijkse werksituatie maakt dat BiSL op prettige wijze de revue passeert en u de de opgedane kennis goed kan toepassen in de praktijk.

Cursusmateriaal, lunch en examenkosten zijn bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep

Deze training is bestemd voor functioneel beheerders, overige beheerders en anderen die (in)direct betrokken zijn bij functioneel beheer binnen de organisatie. Deze cursus is tevens bestemd voor managers en medewerkers die meer kennis willen vergaren over het BiSL-raamwerk.

Voorkennis

Enige ervaring met functioneel beheer, onderhoud en de vernieuwing van applicaties of ervaring in een van de bij de doelgroep benoemde gebieden is vereist.

Duur

De cursusduur is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraag acht personen.

Certificaat

De kandidaat wordt optimaal voorbereid op het EXIN-examen 'BiSL Next'. Momenteel is het nog niet mogelijk om dit examen te doen. U ontvangt een voucher om examen te doen zodra deze mogelijkheid bestaat.

Neem voor meer informatie over de inhoud van de cursus BiSL Next contact met ons op.

Plaats Duur Data
Zwolle - Stationsplein 1 2 dagen 8 & 9 april 2019 Inschrijven >
Den Haag - Waldorpstraat 13a 2 dagen 1 & 2 mei 2019 Inschrijven >
De Bilt - De Holle Bilt 1 2 dagen 15 & 16 mei 2019 Inschrijven >
De Bilt - De Holle Bilt 1 2 dagen 17 & 18 juli 2019 Inschrijven >