BiSL Foundation - Uitvoeren zelfevaluatie

Business Information Services Library (BiSL) is een framework dat een beschrijving geeft van werkzaamheden die aan de klantzijde moeten worden uitgevoerd in een organisatie om de informatievoorziening te krijgen die zij verdient. We hebben het hier dan meer concreet over functioneel beheer en informatiemanagement. Deze twee termen worden tegenwoordig ook wel samengevat in de term business informatiemanagement. De rollen, of functies die daar vervolgens bij worden genoemd zijn respectievelijk de key-user of super user, de functioneel beheerder en de informatie manager. Ook de informatie-analist en business-analist kunnen een grote rol spelen. Binnen BiSL zijn veel activiteiten te vinden die bij deze rollen/functies aansluiten. 

Check aan de hand van de BiSL-zelfevaluatie de volwassenheid in uw eigen organisatie, van functioneel beheer en informatiemanagement! Via uit een uitgebreide lijst die door een gemêleerde groep betrokkenen wordt ingevuld, is snel een score te bepalen. Vervolgens komt natuurlijk de vraag naar voren op welke niveau u eigenlijk wilt dat uw organisatie functioneert. Daaruit worden dan al tijdens de cursus BiSL Foundation - Uitvoeren zelfevaluatieverbeteracties en de bijbehorende mijlpalen, betrokken afdelingen/personen, budgetten en planningen bepaald. De specifieke einddoelen zijn:

  • de huidige volwassenheid van de organisatie t.o.v. het BiSL Framework bepalen;
  • sterkte en zwakte van de huidige organisatie bepalen en daaruit een overzicht van knelpunten afleiden;
  • aan de hand van de resultaten van de zelfevaluatie realistische verbeteracties definiëren.

De cursus kent een stappenplan (zie Inhoud). De cursus kan daarom uitsluitend in een in company setting worden uitgevoerd.   

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor een groep uit de eigen organisatie, bestaande uit enkele eindgebruikers, enkele key users (super users, kerngebruikers), enkele functioneel beheerders, enkele IT'ers (intern, gemixt), één of enkele procesmanagers en enkele lijnmanagers.

Voorkennis
Er is geen specifieke voorkennis vereist, maar enige jaren werkervaring in dit gebied en een afgeronde cursus BiSL Foundation is een pré.

Duur
De duur van deze cursus is een dag.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.