BiSL Foundation - Strategisch niveau

Business Information Services Library (BiSL) is een framework dat een beschrijving geeft van werkzaamheden die aan de klantzijde moeten worden uitgevoerd in een organisatie om de informatievoorziening te krijgen die zij verdient. We hebben het hier dan meer concreet over functioneel beheer en informatiemanagement. Deze twee termen worden tegenwoordig ook wel samengevat in de term business informatiemanagement. De rollen, of functies die daar vervolgens bij worden genoemd zijn respectievelijk de key-user of super user, de functioneel beheerder en de informatie manager. Ook de informatie-analist en business-analist kunnen een grote rol spelen. Binnen BiSL zijn veel activiteiten te vinden die bij deze rollen/functies aansluiten. 

Binnen BiSL heeft vanaf de start in 2005 de focus voornamelijk gelegen in de opzet en verbetering van het operationele niveau. De laatste tijd krijgt het strategisch niveau steeds meer aandacht. In de cursus BiSL Foundation - Strategisch niveau wordt uitgewerkt hoe u vanuit de BiSL-optiek zowel de inhoud als de organisatie van de informatievoorziening op strategisch niveau kunt invullen. 

De cursus belicht afwisselend stukjes BiSL vanuit de theorie, afgewisseld met opdrachten om de theorie te koppelen aan de eigen bedrijfssituatie. De cursus leent zich daarom uitstekend voor een in company setting, waarbij de inhoud kan worden afgestemd op de eigen bedrijfssituatie. De specifieke leerdoelen zijn:

  • kennis opdoen van de strategische processen van BiSL;
  • de strategische processen van BiSL voor de eigen organisatie kunnen toepassen.


Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor informatiemanagers, informatiestrategen, informatie-analisten, business-analisten, IT-specialisten en lijnmanagers, die op strategisch niveau te maken hebben met vormgeving en organisatie van de informatievoorziening.

Voorkennis
Voor het succesvol volgen van de cursus is kennis op het niveau van BiSL Foundation vereist. In de praktijk blijken een afgeronde opleiding en het EXIN-certificaat een belangrijke bijdrage voorwaarde voor succes. Eventueel kan ook na ruim voldoende zelfstudie worden deelgenomen aan de cursus. Daarnaast is enkele jaren ervaring in het vakgebied nodig om de vertaling naar de eigen praktijk zelf goed te kunnen maken.

Duur
De duur van de cursus is een dag.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de cursus een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.