BISL – Advanced


BiSL (Business Information Services Library) is een framework dat een beschrijving geeft van werkzaamheden die binnen een organisatie aan de klantzijde moeten worden uitgevoerd om de informatievoorziening te krijgen die de klant verdient. We hebben het hier dan meer concreet over functioneel beheer en informatiemanagement, ook wel samengevat in de term business informatiemanagement.

Business Information Services Library (BiSL) is een framework met ondersteunende best practices in het functionele beheers domein dat zich richt op informatievoorziening binnen de gebruikersorganisatie, verkregen uit deze informatiesystemen.

Tijdens de training BISL – Advanced krijgt u diepgaande kennis over de structuur van het gehele BiSL-framework. Daarnaast wordt u natuurlijk gedegen voorbereid op het BiSL Advanced examen.

Het examen is optioneel en duurt 75 minuten. Het is een multiple-choice examen, dat bestaat uit 40 vragen. Vanaf 26 correcte antwoorden bent u geslaagd.

Cursusmateriaal en lunch zijn bij de prijs inbegrepen. De examenkosten (€ 350,-) zijn niet inbegrepen.

Doelgroep

Deze cursus is bestemd voor managers en medewerkers van de IT-organisatie, die in hun dagelijks werk te maken hebben met BISL en de BIM-organisatie willen verbeteren.

Voorkennis

U dient in het bezit te zijn van het BISLF-certificaat. Ervaring met IT-dienstverlening en/of informatievoorziening is een pre. De cursus wordt gegeven op HBO-niveau.

Duur

De cursusduur bedraagt drie dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraag acht personen.

Certificaat

Bij het slagen voor het examen ontvangt u een certificaat.

Tijdens de cursus komen de volgende onderwerpen uitgebreid aan bod:

  • structuur van het gehele BiSL-framework;
  • achtergrond en positionering BIM en het BiSL-framework;
  • hoe de BIM-functie te implementeren;
  • het komen tot aanbevelingen voor het implementeren van de procesclusters: gebruiksbeheer;
  • functionaliteitenbeheer;
  • de verbindende processen;
  • sturing – strategisch en coördinerend;
  • het analyseren en onderscheiden van een juiste en onjuiste toepassing van de procesclusters;
  • voorbereiding op het BiSL Advanced examen.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.