BISL - Advanced

Business Information Services Library, oftewel BiSL, is een framework dat een beschrijving geeft van werkzaamheden die binnen een organisatie aan de klantzijde moeten worden uitgevoerd om de informatievoorziening te krijgen die de klant verdient. We hebben het hier dan meer concreet over functioneel beheer en informatiemanagement. Deze twee termen worden tegenwoordig ook wel samengevat in de term business informatiemanagement. De rollen of functies die daar vervolgens bij worden genoemd, zijn respectievelijk de key-user of super user, de functioneel beheerder en de informatie manager. Ook de informatie-analist en business-analist kunnen een grote rol spelen. Binnen BiSL zijn veel activiteiten te vinden die bij deze rollen/functies aansluiten. Door gebruik te maken van de ervaring van anderen bent u sneller op weg, stapt u niet in dezelfde valkuilen en kunt u uw tijd besteden waar dat het meest nuttig is: BiSL werkend krijgen binnen uw eigen organisatie.

Business Information Services Library (BiSL) is een framework met ondersteunende best practices in het functionele beheers domein dat zich richt op informatievoorziening binnen de gebruikersorganisatie, verkregen uit deze informatiesystemen.

Tijdens de training BISL - Advanced krijgt u diepgaande kennis over de structuur van het gehele BiSL-framework. Daarnaast wordt u natuurlijk gedegen voorbereid op het BiSL Advanced examen. 

Het examen is optioneel en duurt 75 minuten. Het is een multiple-choice examen, dat bestaat uit 40 vragen. Vanaf 26 correcte antwoorden bent u geslaagd.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor managers en medewerkers van de IT-organisatie, die in hun dagelijks werk te maken hebben met BISL en de BIM-organisatie willen verbeteren.

Voorkennis
U dient in het bezit te zijn van het BISLF-certificaat. Ervaring met IT-dienstverlening en/of informatievoorziening is een pré. De cursus wordt gegeven op HBO-niveau.

Duur
De cursusduur bedraagt drie dagen.

Groepsgrootte 
De maximale groepsgrootte bedraag acht personen.

Certificaat 
Bij het slagen voor het examen ontvangt u een certificaat.

Inclusief 
Cursusmateriaal en lunch.

Exclusief
Examenkosten (€ 350,-) en BTW.