Bentley MX Basiscursus

Bentley Systems is een softwarebedrijf dat zich voornamelijk richt op CAD. Het bedrijf is vooral bekend vanwege het product Microstation, een tegenhanger van AutoCAD. De ontwerpprogramma's worden gebruikt in architectuur, civiele techniek en werktuigbouwkunde. Daarnaast richt een groot deel van de software zich specifiek op infrastructuur, zowel wegen als nutsvoorzieningen en leidingen in gebouwen en chemische fabrieken.

Bentley MX is het CAD-pakket voor de civieltechnische markt. Tijdens deze vierdaagse basiscursus wordt de basis gelegd voor het werken met Bentley MX.  De functionaliteiten die in deze cursus aan bod komen, zijn gebaseerd op vele facetten uit de civiele techniek, zoals wegontwerp, spoorwegontwerp, rioleringsontwerp, de natte infrastructuur en grondwerk. De cursus geeft ontwerpers en technici een totaaloverzicht van de principes van het 3D-modelleren. De cursus is volledig opgezet conform de Benelux-standaarden en -richtlijnen.

De docent behandelt de theorie en begeleidt de cursisten met de oefeningen. Iedere cursist heeft een eigen werkplek. De cursisten leren door te doen en worden voorzien van goed cursusmateriaal. Het is in overleg mogelijk dat de cursisten voorbeelden aandragen uit hun eigen praktijk. Na het volgen van de cursus is men in staat het geleerde meteen in de praktijk toe te passen.

Indien gewenst kunnen wij deze cursus ook bij u op locatie organiseren. Onze ervaren docent komt dan naar u toe.

Doelgroep
De Bentley MX Basiscursus is bedoeld voor civieltechnische tekenaars en constructeurs die actief zijn in de grond-, weg-, en waterbouw, landmeetkunde, geotechniek of landschapsinrichting , en die willen kennismaken met 3D-modellen.

Voorkennis
Voor deze cursus is basiskennis civiele techniek en ervaring met Microstation en/of Powerdraft vereist.

Duur
De duur van deze cursus is vier dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een Bentley certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de training inbegrepen.

 

Bentley MX (Civiel)