Bentley Map - Beheer

Bentley Map V8i Select Series is een Geografisch Informatie Systeem (GIS), dat is bedoeld voor organisaties die zich bezighouden met het plannen, ontwerpen, bouwen en beheren van infrastructuur. Bentley Map is een applicatie bovenop MicroStation en voegt aan de geavanceerde CAD-mogelijkheden van MicroStation uitgebreide functionaliteit toe op het gebied van het creëren, beheren en analyseren van geografische gegevens en objecten.

Tijdens de cursus Bentley Map Beheer ligt het accent op inrichting en beheer van de werkomgeving voor BentleyMap met behulp van de aparte applicatie van Bentley, genaamd de GeoSpatial Administrator(GSA). In de Geospatial Administrator worden vooraf door de beheerder geografische objecten (feature definitions) gedefinieerd, inclusief bijbehorende plaatsings-, wijzigings- en annotatiecommando’s. Deze feature definitions worden opgeslagen in een geografisch project (XFM-schema), samen met andere voorzieningen zoals projectspecifieke interface-onderdelen en coördinaatsystemen, verwijzingen naar grafische bronnen en topologieën. Op basis van deze gegevens genereert Bentley Geospatial Administrator vervolgens automatisch MicroStation workspaces, plus de benodigde Bentley Map-bestanden.

Tijdens de cursus Bentley Map Basis, die bij voorkeur voorafgaat aan deze cursus, komt het algemene gebruik en toepassingsmogelijkheden van Bentley Map aan de orde.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor iedereen die zich met geo-gerelateerde informatie bezighoudt of gaat bezighouden en kennis en praktisch vaardigheden wil opdoen met deze GIS-oplossing van Bentley.

Voorkennis
Praktische ervaring met MicroStation V8i en bekendheid met MicroStation-concepten en -terminologieën, zoals workspaces, configuratie en resource-bestanden, is vereist. Tevens wordt van de cursist algemene kennis van Geografische Informatie Systemen en bijbehorende begrippen verwacht. De cursist heeft bij voorkeur voorafgaand aan deze training de cursus Bentley Map Basis gevolgd.

Duur
De duur van deze beheercursus Bentley Map is twee dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Alle deelnemers aan deze training ontvangen na afloop een Bentley certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de training inbegrepen.

 

Bentley Map Beheer