AutoCAD Civil 3D – Survey voor landmeters (verwerken van meetgegevens)


AutoCAD Civil 3D is het CAD-pakket voor de civieltechnische markt. Van planvorming (landmeten) tot realisatie (uitzetten/machinebesturing) en uiteindelijk de revisie: met AutoCAD Civil 3D kan een compleet civiel project worden aangepakt.

Voor het verwerken van meetgegevens is het noodzakelijk om een werktekening in te richten die ervoor zorgt dat alle gemeten lijnen en objecten op de juiste manier geclassificeerd worden. Tijdens de cursus AutoCAD Civil 3D – Survey voor landmeters (verwerken van meetgegevens) leert de cursist de landmeetkundige basisfunctionaliteit en mogelijkheden in AutoCAD Civil3D kennen.

De cursist krijgt inzicht in de structuur en de verschillende instellingen die gedaan moeten worden om zo efficiënt mogelijk metingen te verwerken. Hiervoor zijn vele praktische oefeningen opgenomen.

Naast de oefeningen achter de computer worden er eventueel ook metingen buiten verricht (hands-on), om de behandelde stof direct in de praktijk te toetsen.

Na afloop van deze basistraining is de cursist in staat zelfstandig in een AutoCAD-omgeving gecodeerde meetgegevens te verwerken tot een volledig geclassificeerde tekening.

Al onze cursussen AutoCAD Civil 3D worden verzorgd door een door Autodesk officieel geautoriseerd ‘Training Center’. Dit staat garant voor een hoog kwaliteitsniveau.

Nederlandstalig lesmateriaal en lunches zijn bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep

De training is bestemd voor landmeetkundigen en maatvoerders, die werkzaam zijn voor GWW-aannemers, ingenieursbureaus, gemeenten, provincies en waterschappen en die te maken hebben met o.a. de vakdisciplines grond-, weg-, en waterbouw, spoorbouw, geotechniek, kabels en leidingen en landschapsinrichting.

Voorkennis

Basiskennis van AutoCAD (LT) of AutoCAD Civil 3D is aan te bevelen.

Duur

De duur van deze cursus is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt zes deelnemers.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop een officieel Autodesk-certificaat.

Voor het verwerken van meetgegevens is het noodzakelijk om een werktekening in te richten, die ervoor zorgt dat alle gemeten lijnen en objecten op de juiste manier geclassificeerd worden. Tijdens deze opleiding leert de cursist de landmeetkundige basisfunctionaliteit en mogelijkheden in AutoCAD Civil 3D kennen. Aan bod komen:

  • belangrijke voorinstellingen;
  • inrichten van een werktekening (template);
  • inrichten van codebibliotheken;
  • Eventueel buiten gecodeerd meten met een GPS-rover (of eigen apparatuur);
  • metingen verwerken;
  • tekening bewerken en klaarmaken voor oplevering;
  • genereren van uitzetbestanden.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.