AutoCAD Basiscursus (Snel aan de slag)

AutoCAD is wereldwijd de absolute nummer één op het gebied van teken- en ontwerpsoftware. Het programma is marktleider in diverse sectoren en wordt gebruikt om technische tekeningen te maken door vakmensen in uiteenlopende disciplines: architecten, mechanisch ontwerpers, constructeurs, landmeters en facility managers. CLS Trainingen biedt meerdere trainingen aan voor dit krachtige tekenprogramma. U kunt deze cursussen zowel overdag als in de avonduren volgen in onze cursusruimten, of in company bij u op het bedrijf. Daarnaast kunnen wij u een maatwerktraining aanbieden. U bepaalt dan wat er wanneer wordt geleerd. Wij adviseren u graag hierin.

De AutoCAD Basiscursus (Snel aan de slag) is ontwikkeld voor de technische CAD-tekenaar, die niet eerder met AutoCAD heeft gewerkt en AutoCAD doelgericht wil leren gebruiken. In deze AutoCAD 2D-basiscursus leert de cursist de workflow van AutoCAD kennen. Er wordt gestart met het uitleggen van de basisprincipes van het computertekenen en met het aanleren van enkele basistechnieken. Met deze vaardigheden kan er een eenvoudige tekening worden gemaakt. Deze tekening kan worden bewerkt en uiteindelijk ook worden geplot. Alleen de meest essentiële commando's en functies worden behandeld. De cursus is een hands-on training: vanaf het eerste moment wordt er getekend en al het geleerde wordt aan de praktijk getoetst. Gedurende de gehele cursus wordt de theorie afgewisseld met praktische oefeningen.  

Deze cursus is ook uitermate geschikt voor mensen die niet zelf gaan ontwerpen, maar tekeningen krijgen aangeleverd en die in deze tekeningen aanpassingen moeten kunnen maken en deze tekeningen moeten kunnen plotten. De cursus wordt gegeven in de laatste versie van AutoCAD, maar is ook geschikt voor mensen, die met een andere versie of met AutoCAD LT werken.

Wij geven deze training ook bij u op het bedrijf. Onze professionele docenten komen naar u toe, zodat de cursisten geen reistijd hebben. Wanneer u meerdere cursisten op training wilt sturen, is dit misschien wel een goedkopere optie.

Doelgroep
De AutoCAD basiscursus is bedoeld voor beginnende CAD-gebruikers, die snel met AutoCAD willen leren werken, maar niet alle commando’s en functies hoeven te kennen.

Voorkennis
Wij verwachten dat de cursisten bekend zijn met de basistechnieken van Windows. Er is geen kennis van AutoCAD nodig.

Duur
De cursusduur is twee dagen van 9.00 - 16.00 uur.

Groepsgrootte
De groepsgrootte bedraagt maximaal zes deelnemers.

Certificaat
Alle cursisten ontvangen na afloop van de basiscursus AutoCAD een certificaat.

Inclusief
Alle cursusmaterialen en lunch. 

 

AutoCAD cursus Snel aan de slag