ASL Foundation


De Application Services Library (ASL) biedt een framework voor het inrichten van Application Management. Bij Application Management gaat het om het management van het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van applicaties.

ASL Foundation biedt u een framework met ondersteunende best practices voor de uitvoering en inrichting van applicatiemanagement.

Applicatiemanagement omvat het ontwikkelen, beheren en aanpassen van applicaties, zoals ontwerpen, programmeren, testen en beheren. Bij applicationmanagement gaat het om het managen van het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van applicaties (applicatieprogrammatuur en de (gegevens)structuren) op een bedrijfsmatig verantwoorde manier.

Voor organisaties is gestroomlijnd applicatiemanagement een essentiële voorwaarde voor continuïteit in systemen. Na het volgen van de training ASL Foundation en het behalen van het certificaat bent u vertrouwd met het begrippenkader, de processen en alle activiteiten van applicatiemanagement.

Na afloop van de training bent u in staat om succesvol aan het examen deel te nemen. Het examen bestaat uit 40 multiple-choicevragen. U dient in een uur 26 of meer vragen correct te beantwoorden om te slagen.

Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen. De examenkosten (€ 204,-) zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep

De training is bedoeld voor mensen die in de dagelijkse praktijk met applicatiemanagement bezig zijn: applicatiebeheerders, functioneel en technisch ontwerpers, programmeurs, testmedewerkers en team- en projectmanagers. De cursus is daarnaast geschikt voor IT-managers die het applicatiemanagement willen professionaliseren..

Voorkennis

Voor deze cursus is ervaring in een applicatiemanagementomgeving vereist.

Duur

De duur van deze training is twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat

Na het behalen van het examen ontvangen de deelnemers een certificaat. 

Tijdens de cursus ASL Foundation worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • de rol van applicatiebeheer versus functioneel en technisch beheer;
  • ASL-processen en procesmatig werken;
  • ASL tegenover overige best practice;
  • processen van het ASL-framework;
  • applicatiebeheer, -onderhoud en -vernieuwingen vertaald naar processen;
  • planning & control, cost management, quality management en servicemanagement;
  • application en organisation cycle management;
  • relatie met overige beheervormen;
  • vernieuwingen in het ASL-framework en invoering van ASL in het bedrijfsproces.
Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.