APEX - Fundamentals

APEX is een programmeertool voor databases met als voordeel dat deze volledig browsergebaseerd is. Er is geen aparte server vereist en het programma is vrij gemakkelijk in gebruik. APEX is de perfecte tool waarmee eindgebruikers eisen en wensen direct achter hun bureau kunnen vertalen in een werkbare applicatie. Deze applicatie is schaalbaar, transparant en voldoet aan alle benodigde betrouwbaarheidseisen.

In de cursus APEX - Fundamentals leren de deelnemers webapplicaties te ontwikkelen met het tool Oracle Application Express, APEX, dat standaard wordt meegeleverd met de Oracle databasesoftware. 

Allereerst wordt aandacht besteed aan de structuur van de APEX-ontwikkelomgeving en de structuur van APEX-webapplicaties. De cursus gaat voor een groot deel in op het maken van schermen en rapporten. U leert hoe u door gebruik te maken van standaardcomponenten en wizards daarvoor snel een webapplicatie ontwikkelt. Vervolgens wordt ingegaan op het gebruik van standaardcomponenten. Ook komt het navigeren tussen pagina's aan de orde en wordt besproken hoe u de layout van de webapplicatie aanpast. Ten slotte wordt aandacht besteed aan hoe u door toepassing van PL-SQL specifieke functionaliteit en aanpassingen aan de standaardcomponenten kunt realiseren.

De cursus wordt gegeven in APEX 5.1. De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatieslides en de concepten worden toegelicht met demo's. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.  

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor developers die APEX-webapplicaties willen ontwikkelen op basis van een Oracle-database.

Voorkennis
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is basiskennis van HTML en CSS en kennis van en ervaring met SQL en PL-SQL programmeren in een Oracle-omgeving vereist.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal en de lunch zijn bij de cursus inbegrepen.

 

APEX Fundamentals training