APEX - Advanced

APEX is een programmeertool voor databases met als voordeel dat deze volledig browsergebaseerd is. Er is geen aparte server vereist en het programma is vrij gemakkelijk in gebruik. APEX is de perfecte tool waarmee eindgebruikers eisen en wensen direct achter hun bureau kunnen vertalen in een werkbare applicatie. Deze applicatie is schaalbaar, transparant en voldoet aan alle benodigde betrouwbaarheidseisen.

In de cursus APEX - Advanced leren developers de geavanceerdere mogelijkheden van het ontwikkelen met APEX. Gedurende de cursus ontwikkelen de deelnemers een geavanceerde APEX-applicatie. 

Aan bod komen geavanceerde aspecten van page processing. Ook wordt ingegaan op diverse aspecten van security en authenticatie. Aanpassingen van de look and feel van de applicatie en de interactiemogelijkheden van de interface met Ajax-functionaliteit komen eveneens aan bod. Ook voor deze geavanceerde functionaliteit biedt APEX mogelijkheden in combinatie met de toepassing van JavaScript en HTML. Voort wordt ingegaan op de generatie van PDF vanuit APEX-applicaties en wordt ingegaan op het gebruik van Web Services. 

De cursus wordt gegeven in APEX 5.x. De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatieslides en de concepten worden toegelicht met demo's. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.  

Doelgroep
Deze cursus is bedoeld voor developers, die al enige ervaring hebben in het ontwikkelen van webapplicaties met APEX op een Oracle-database.

Voorkennis
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is basiskennis van HTML, CSS en JavaScript vereist, alsmede basiskennis van en ervaring met het ontwikkelen met APEX.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
Na afloop van deze opleiding ontvangen alle deelnemers een certificaat.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch zijn inbegrepen bij deze training. 

 

APEX training advanced