Android Programmeren

Android, het besturingssysteem van Google voor smartphones en tablets, is tegenwoordig enorm populair. Het aantal apps is inmiddels ontelbaar en elke dag worden er vele nieuwe apps ontwikkeld.

Tijdens de cursus Android Programmeren leert u app development voor het Android operating system. Allereerst wordt een globaal overzicht van het Android-platform gegeven en wordt besproken wat het unieke karakter van Android is en hoe Android fundamenteel verschilt van andere platformen. Vervolgens komen de voornaamste bouwstenen van Android apps aan de orde, zoals activities en het user interface. Ook files en preferences staan op het programma.

Verder wordt in de loop van de cursus door de deelnemers een app ontwikkeld, die een mooie user interface heeft en die gebruik maakt van web services voor het benaderen van cloud-applicaties; met database voor het lokaal opslaan van gegevens. De app wordt daarbij beveiligd en werkt op elke form factor van smartphone tot tablet en tv.

Gedurende de cursus leert u wanneer en hoe de belangrijkste bouwstenen van Android gebruikt kunnen worden bij de app-ontwikkeling. U komt in aanraking met de vele facetten van app development voor Android, zoals activities, services, providers en receivers. Ook best practices, debuggen en testen van apps komen aan de orde. In de cursus wordt de nieuwste versie van het Android OS gebruikt met Eclipse als IDE en emulatoren voor devices.

De theorie wordt behandeld aan de hand van presentatieslides. Demo's zorgen voor een illustratieve toelichting op de behandelde concepten. De theorie wordt afgewisseld met oefeningen.

Doelgroep
Deze cursus is bestemd voor ervaren Java developers, die willen leren hoe apps voor Android geprogrammeerd kunnen worden.

Voorkennis
Om aan deze cursus te kunnen deelnemen is kennis van en ervaring met programmeren in Java vereist.

Duur
De duur van deze cursus is drie dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht personen.

Certificaat
De deelnemers krijgen na het goed doorlopen van de cursus een officieel certificaat Android Programmeren.

Inclusief
Cursusmateriaal en lunch.