Access voor eindgebruikers


Voor een goede bedrijfsvoering is een goede database onontbeerlijk. Met Microsoft Access maakt u uw eigen database. MS Access is een flexibel programma is en er hoeft niet geprogrammeerd hoeft te worden. Bovendien maakt Access onderdeel uit van het veelgebruikte MS Office-pakket. U kunt eenvoudig samenwerken met bijvoorbeeld Word en Excel.

Niet iedere Access-gebruiker hoeft direct een eigen database te bouwen. Vaak zijn er in het bedrijf bestaande Access-databases, waarmee moet worden gewerkt. Het invoeren van de gegevens is vaak niet direct het probleem, maar wel hoe u deze gegevens op de juiste manier eruit krijgt. Hoe maakt u een query of een rapport? Misschien wilt u zelf wel een eenvoudig formulier maken om het invoeren van gegevens te vereenvoudigen.

Speciaal voor deze doeleinden hebben wij de cursus Access voor eindgebruikers ontwikkeld. Het is mogelijk om de inhoud van deze cursus Access aan uw wensen aan te passen en gebruik te maken van uw eigen database. Op deze manier is het rendement van de cursus zo hoog mogelijk.

Cursusmateriaal is bij de prijs inbegrepen.

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor eindgebruikers die moeten gaan werken met een bestaande database.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist. Kennis van Windows is wel aan te bevelen.

Duur

Afhankelijk van uw wensen met betrekking tot de inhoud van de cursus kan de cursusduur variëren van één tot twee dagdelen van ieder drie uur.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van deze cursus Access een certificaat.

De cursist maakt kennis met de volgende onderdelen van Access: tabellen, query’s, formulieren en rapporten. Daarnaast leert hij/zij een goed begrip te krijgen van wat een database is. De deelnemer leert het ontwerp van tabellen (de gegevensopslag) en hun onderlinge relaties te begrijpen.

Bovendien worden eenvoudige query’s gemaakt, die de mogelijkheid geven bepaalde gegevens uit de tabel weer te geven. Formulieren zijn bedoeld om de invoer van de gegevens te vergemakkelijken. De deelnemer leert ze gebruiken en kleine wijzigingen in het ontwerp aanbrengen. Daarnaast leert de cursist rapporten maken en afdrukken.

Voor deze cursus zijn momenteel geen data gepland. Neem via onderstaand formulier contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.