Access voor eindgebruikers

Voor een goede bedrijfsvoering kan bijna geen enkel bedrijf zonder de voordelen van een goede database. U kunt natuurlijk een bestaande database kopen, maar u kunt ook uw eigen database maken met behulp van Microsoft Access. Het grote voordeel van MS Access is dat het een flexibel programma is en dat er niet geprogrammeerd hoeft te worden. Een ander voordeel is dat Access onderdeel uitmaakt van het veelgebruikte MS Office-pakket. U kunt eenvoudig samenwerken met bijvoorbeeld Word (een selectie van uw adressen samenvoegen naar een mailing of brief) en Excel (het importeren en exporteren van bijvoorbeeld adres- of prijslijsten).

Niet iedereen die met Access werkt, hoeft direct een eigen database te bouwen. Vaak zijn er in het bedrijf bestaande Access-databases, waarmee moet worden gewerkt. Het invoeren van de gegevens is vaak niet direct het probleem, maar wel hoe u deze gegevens op de juiste manier eruit krijgt. Hoe maakt u een query of een rapport? Misschien wilt u zelf wel een eenvoudig formulier maken om het invoeren van gegevens te vereenvoudigen.

Speciaal voor deze doeleinden hebben wij de cursus Access voor eindgebruikers ontwikkeld. Het is mogelijk om de inhoud van deze cursus Access aan uw wensen aan te passen en gebruik te maken van uw eigen database. Op deze manier is het rendement van de cursus zo hoog mogelijk.

Doelgroep
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor eindgebruikers die moeten gaan werken met een bestaande database.

Voorkennis
Er is geen specifieke voorkennis vereist. Kennis van Windows is wel aan te bevelen.

Duur
Afhankelijk van uw wensen met betrekking tot de inhoud van de cursus kan de cursusduur variëren van één tot twee dagdelen van ieder drie uur.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt acht deelnemers.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van deze cursus Access een certificaat.