Access – Gevorderd (Klassikaal)


Voor een goede bedrijfsvoering is een goede database onontbeerlijk. Met Microsoft Access maakt u uw eigen database. MS Access is een flexibel programma is en er hoeft niet geprogrammeerd hoeft te worden. Bovendien maakt Access onderdeel uit van het veelgebruikte MS Office-pakket. U kunt eenvoudig samenwerken met bijvoorbeeld Word en Excel.

Tijdens de cursus Access – Gevorderd leert de cursist hoe hij of zij een database kan ontwerpen. Na een opfrissing van de basistechnieken wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende onderdelen. Na afloop van de cursus heeft Access vrijwel geen geheimen meer voor u en bent u goed in staat om een gedegen relationale database te bouwen.

Tijdens de training gaan wij dieper in op het aanpassen van de tabellen. U past hierin de veldeigenschappen verder aan, leert meervoudige indexen, geavanceerde validatieregels met eigen foutmeldingen, maakt invoermaskers, keuzelijsten, en nog veel meer.

Bij het maken van formulieren gaan wij dieper in op het gebruik van tabbesturingselementen, het maken van keuzelijsten en keuzerondjes, en leert u hoe u met macro’s gesynchroniseerde formulieren kunt openen. Tijdens het ontwerpen van query’s gaat u niet alleen dieper in op het maken van actiequery’s, maar leert u ook de kruistabelquery en de dubbele recordsquery te maken.

Tevens leert u hoe u tabellen moet ontdubbelen. Ook het maken en aanpassen van macro’s komen in deze vervolgcursus uitgebreid aan bod. U zult verbaasd staan van de vele mogelijkheden die u krijgt door een juist gebruik van macro’s.

De cursus Access Gevorderd wordt klassikaal gegeven. Aan het einde van deze opleiding is de cursist in staat om een krachtige, relationele database te maken, waarvan hij/zij lang plezier zal hebben.

Wanneer u de gevorderde opleiding Access samen met een (of meerdere) collega’s wilt volgen, is een maatwerktraining bij u op locatie vaak een goedkopere optie. Vraag vrijblijvend om een offerte.

De lunches en het cursusmateriaal zijn bij de prijs inbegrepen. Ons cursusboek is na afloop van de training uitstekend geschikt als naslagwerk.

Doelgroep

Deze cursus Access is speciaal ontwikkeld voor hen die bekend zijn met de basistechnieken van Access en een eigen database willen maken.

Voorkennis

Van de cursist wordt verwacht dat hij/zij al enige ervaring heeft in het werken met Access. Duur De cursusduur van deze gevorderde cursus Access bedraagt twee dagen.

Duur

De cursusduur bedraagt twee dagen.

Groepsgrootte

De maximale groepsgrootte bedraagt zes cursisten. Op deze manier is er voldoende aandacht voor de individuele cursisten.

Certificaat

Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

In de gevorderde training Access worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • tabellen, een verdieping in de veldeigenschappen zoals het maken van meervoudige indexes, het maken van invoermaskers, het afdwingen van invoer met behulp van validatieregels en het gebruik van keuzelijsten;
  • formulieren, de verschillende soorten formulieren, het gebruik van tabbesturingselementen, het maken van keuzelijsten, invoervakjes en keuzevakjes. Ook het maken van subformuilieren en het combineren van verschillende velden komen aan de orde. Daarnaast leert u in deze cursus berekende velden te maken in een formulier;
  • query’s, het maken van actiequery’s, zoals de bijwerk- toevoeg- verwijder- en tabelmaakquery. Daarnaast worden de dubbele recordsquery en de kruistabelquery behandeld;
  • ontdubbelen van tabellen;
  • importeren, exporteren, koppelen met Excel of andere databases;
  • rapporten, het aanpassen van rapporten, het groeperen van rapporten, het maken van berekeningen in een rapport en het combineren van velden;
  • berekeningen maken in Access. U leer in deze training eigen, berekende velden te maken in een query en hoe u functies kunt gebruiken in access query;
  • macro’s. Dit onderwerp wordt uitgebreid behandeld in deze training. Wanneer u een goede datgabase wilt maken, kunt u niet zonder. U leert hoe u geavanceerde macro’s en gesynchroniseerde formulieren kunt maken, hoe u e-mails vanuit Access kunt laten versturen, en nog heel vele meer.
Plaats Duur Data
Amsterdam - Hullenbergweg 280-308 2 dagen 6 & 7 mei 2019 Inschrijven >
Apeldoorn - Hoofdstraat 20 2 dagen 17 & 18 juni 2019 Inschrijven >
Eindhoven - Vestdijk 30 2 dagen 4 & 5 juli 2019 Inschrijven >
Rotterdam - Provenierssingel 66 2 dagen 29 & 30 augustus 2019 Inschrijven >
Amsterdam - Hullenbergweg 280-308 2 dagen 5 & 6 september 2019 Inschrijven >
Apeldoorn - Hoofdstraat 20 2 dagen 1 & 2 oktober 2019 Inschrijven >
Eindhoven - Vestdijk 30 2 dagen 18 & 19 november 2019 Inschrijven >
Rotterdam - Provenierssingel 66 2 dagen 19 & 20 november 2019 Inschrijven >
Amsterdam - Hullenbergweg 280-308 2 dagen 10 & 11 december 2019 Inschrijven >