Access Gevorderd (Klassikaal)

Voor een goede bedrijfsvoering kan bijna geen enkel bedrijf zonder de voordelen van een goede database. U kunt natuurlijk een bestaande database kopen, maar u kunt ook uw eigen database maken met behulp van Microsoft Access. Het grote voordeel van MS Access is dat het een flexibel programma is en dat er niet geprogrammeerd hoeft te worden. Een ander voordeel is dat Access onderdeel uitmaakt van het veelgebruikte MS Office-pakket. U kunt eenvoudig samenwerken met bijvoorbeeld Word (een selectie van uw adressen samenvoegen naar een mailing of brief) en Excel (het importeren en exporteren van bijvoorbeeld adres- of prijslijsten).

Tijdens deze gevorderde cursus Access leert de cursist hoe hij of zij een database kan ontwerpen. Na een opfrissing van de basistechnieken wordt uitgebreid ingegaan op de verschillende onderdelen. Na afloop van de cursus heeft Access vrijwel geen geheimen meer voor u en bent u goed in staat om een gedegen relationale database te bouwen.

Tijdens de training gaan wij dieper in op het aanpassen van de tabellen. U past hierin de veldeigenschappen verder aan, leert meervoudige indexen, geavanceerde validatieregels met eigen foutmeldingen, maakt invoermaskers, keuzelijsten, en nog veel meer. Bij het maken van formulieren gaan wij dieper in op het gebruik van tabbesturingselementen, het maken van keuzelijsten en keuzerondjes, en leert u hoe u met macro's gesynchroniseerde formulieren kunt openen. Tijdens het ontwerpen van query's gaat u niet alleen dieper in op het maken van actiequery's, maar leert u ook de kruistabelquery en de dubbele recordsquery te maken. Tevens leert u hoe u tabellen moet ontdubbelen. Ook het maken en aanpassen van macro's komen in deze vervolgcursus uitgebreid aan bod. U zult verbaasd staan van de vele mogelijkheden die u krijgt door een juist gebruik van macro's.

De cursus Access Gevorderd wordt klassikaal gegeven. Aan het einde van deze opleiding is de cursist in staat om een krachtige, relationele database te maken, waarvan hij/zij lang plezier zal hebben.

Wanneer u de gevorderde opleiding Access samen met een (of meerdere) collega's wilt volgen, is een maatwerktraining bij u op locatie een goedkopere optie. Vraag vrijblijvend om een offerte.

Doelgroep
Deze cursus Access is speciaal ontwikkeld voor hen die bekend zijn met de basistechnieken van Access en een eigen database willen maken.

Voorkennis
Van de cursist wordt verwacht dat hij/zij al enige ervaring heeft in het werken met Access. Duur De cursusduur van deze gevorderde cursus Access bedraagt twee dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt zes cursisten. Op deze manier is er voldoende aandacht voor de individuele cursisten.

Certificaat
Alle deelnemers ontvangen na afloop van de training een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal is inbegrepen. Ons cursusboek is na afloop van de training uitstekend geschikt als naslagwerk.