Access Basiscursus (Klassikaal)

Voor een goede bedrijfsvoering kan bijna geen enkel bedrijf zonder de voordelen van een goede database. U kunt natuurlijk een bestaande database kopen, maar u kunt ook uw eigen database maken met behulp van Microsoft Access. Het grote voordeel van MS Access is dat het een flexibel programma is en dat er niet geprogrammeerd hoeft te worden. Een ander voordeel is dat Access onderdeel uitmaakt van het veelgebruikte MS Office-pakket. U kunt eenvoudig samenwerken met bijvoorbeeld Word (een selectie van uw adressen samenvoegen naar een mailing of brief) en Excel (het importeren en exporteren van bijvoorbeeld adres- of prijslijsten).

Zonder een goed werkende database is een goede bedrijfsvoering haast onmogelijk. Daarom werken veel bedrijven tegenwoordig met het programma Access. Het enorme voordeel van Access is dat het flexibel is en dat er niet hoeft te worden geprogrammeerd. Als de tabellen eenmaal zijn gemaakt en gevuld (het meeste werk), kan het systeem bij iedere vraag naar informatie worden aangepast.

In onze zeer uitgebreide basiscursus Access leert u stap voor stap hoe u een relationele database ontwikkelt. Onze cursus Access is logisch opgebouwd. U begint met het maken van een tabel en het invoeren van gegevens in de tabel. De volgende stap is het maken van formulieren om de gegevens in de tabel in te voeren. Wanneer de gegevens zijn ingevoerd, maakt u een query om specifieke gegevens aan de hand van verschillende criteria uit een tabel op te vragen. Om de gegevens af te drukken maakt u een rapport. Daarnaast leert u in deze cursus hoe u in Access kunt rekenen, gegevens kunt importeren en exporteren, tabellen kunt koppelen aan andere programma's en een macro kunt maken. Na afloop van de cursus bent u in staat om een database te bouwen, inclusief een menustructuur.

Deze cursus Access wordt klassikaal gegeven. Onder leiding van een ervaren docent leert u een goede database te bouwen en krijgt u een groot aantal praktische tips en tricks.

Het is ook mogelijk om deze training als een maatwerkcursus of privétraining bij u of bij ons op locatie te organiseren. Bij twee deelnemers is dit zelfs een goedkopere optie.

Doelgroep
Deze training Access is bestemd voor iedereen die een database wil gaan bouwen.

Voorkennis
Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis vereist. Wel verwachten wij dat de cursisten computervaardig zijn.

Duur
De cursusduur bedraagt twee dagen.

Groepsgrootte
De maximale groepsgrootte bedraagt zes deelnemers. Er is tijdens deze training voldoende ruimte voor persoonlijke aandacht.

Certificaat
Alle deelnemers van de basiscursus Access ontvangen na afloop van de cursus een certificaat.

Inclusief
Het cursusmateriaal is bij de cursus inbegrepen. Ons cursusboek is na afloop van de training uitstekend geschikt als naslagwerk.